Vinnere av årets Miljøpris! - Oslo Sommerpark

Vinnere av årets Miljøpris!

Utdrag fra artikkel 2013

På Verdens miljødag i 2013 mottok Tryvann Skisenter AS årets miljøpris for sitt målbevisste arbeid for å være miljø- og klimavennlig.

Utklipp fra Oslo Venstre sin pressemelding:

 Tryvann Skisenter har blant annet halvert energiforbruket per besøkende. Prisen deles ut av Oslo Venstre og har vært en årlig tradisjon i 10 år. – Vi må løfte frem de gode eksemplene, og Venstre vil gjøre det lettere å gjøre som Tryvann Skisenter, sier Guri Melby. 

Investeringer i mer effektive snøkanoner, redusert bruk av snøscootere, bruk av mer miljøvennlig drivstoff og bruk av bergvarme til bygningsmassen er blant tiltakene som har gjort Tryvann Skisenter til mottaker av miljøprisen.

-For en ære!, jubler Mikael Linnander, daglig leder i Tryvann Skisenter AS. -Vi har et sterkt fokus på medmennesker og miljø, og det er gledelig at våre tiltak blir lagt merke til. Hos oss går sunn utvikling av drift og anlegg hånd i hånd med lidenskap for energirike utendørsaktiviteter. Vi er svært stolte av å kunne tilby Oslos befolkning et anlegg med stort mangfold og gode kjerneverdier. - Tusen takk for prisen og oppmerksomheten, dette bekrefter at vi er på riktig vei, sier Linnander med et stort smil.

Skisenteret har som målsetning av driften skal bli CO2-nøytral og ble i 2007 sertifisert miljøfyrtårnbedrift. På tross av kraftig utbygging av anleggene har energiforbruket ikke økt siden 2002. Også besøkende oppfordres til å være miljøvennlig gjennom publikumsvennlige systemer for avfallssortering og økologisk mat.

- Det kan være vanskelig å vite hvordan en skal gjøre noe med klimaendringene. Tryvann Skisenter har konkrete resultater og viser hvordan klimakampen kan vinnes, sier Guri Melby fra Venstre.

Oslo Venstre deler hvert år ut en egen miljøpris. Tidligere vinnere inkluderer Vinmonopolet (2012), Oslomarkas Fiskeadministrasjon (2011), Vulkan Eiendom AS (2010), Miljøstiftelsen ZERO (2009), Syklistenes Landsforening (2008) Oslo Elveforum (2007), Øya-festivalen (2006), Oslo Sporvognsdrift (2005), Utvalg for harmonisk fortetting (2004) og Maridalens Venner (2003).

Juryen har i år bestått av Jarl Alnæs, Espen Ophaug og Hallstein Braaten Bjercke, direktevalgte til hovedstyret i Oslo Venstre.

Tryvann Skisenter AS driver anleggene Varingskollen og Oslo vinterpark på vinterstid, og aktivitetsparken Oslo sommerpark i sommerhalvåret.

Klatreparken og sykkelutleie

Klatreparken og sykkelutleie

  Sykling i Oslomarka Oslo Marka er et eldorado om les mer...
Barnebursdag

Barnebursdag

Er du lei lekeland og andre innebursdager? Ønsker dere et les mer...
Vinnere av årets Miljøpris!

Vinnere av årets Miljøpris!

Utdrag fra artikkel 2013 På Verdens miljødag i 2013 mottok les mer...
  • 1